Wie ben ik ?

Ik ben Yvonne van Beurden en ik help mensen met een disbalans in hun lichaam, die zich uit in lichamelijke klachten, zoals pijnklachten, rugklachten, slaapproblemen, overgangsproblemen, emotionele klachten. Ik ben vooral gespecialiseerd in Dr. Tan Acupunctuur, dus alles  met pijnklachten.

Ik geloof dat iedereen het recht heeft op een gezond lichaam en de kennis en behandelingen die daarvoor nodig zijn en het is mijn passie je daarbij te willen helpen.

Het is namelijk meestal niet te laat om je lichaam terug te brengen naar haar natuurlijke gezonde staat. Maar hierbij is een stuk bewustwording van groot belang.

Zoals Thomas Edison in 1847 al zei: "De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patienten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en preventie van ziekte."

Ik geloof dat iedereen recht heeft op een gezond lichaam en een gelukkige geest. En als dat bereikt is, dan is het in principe alleen nog een kwestie van deze gezondheid en balans te behouden. Precies wat Edison bijna twee eeuwen geleden al aangaf. Preventie is het beste medicijn !

Het grote voordeel van een behandeling in Acupunctuur Kliniek Arnhem is dat je naast de acupunctuur ook altijd een behandeling met kleurenlicht krijgt voor meer energie en betere balans. Dit is gratis en wordt door iedereen als heel waardevol en fijn ervaren !

Naast de gebruikelijke dagelijkse klachten, zoals pijnklachten (denk aan nek, schouder en rugklachten,  armen/vingers, hoofdpijn- buikpijnklachten) behandel ik ook facialis pareses, vermindering van rimpeltjes, mensen die niet goed in hun vel zitten (vermoeidheid, algehele malaise, zoals een burntout), baby's in stuitligging (liefst in week 33-34 behandelen) en richt ik mij specifiek op ook op vrouwen die geinteresseerd zijn in een stukje bewustwording en begeleid ik ze naar een gezonde geest en lichaam. Ik geloof namelijk ook heel sterk in het belang je lichaam goed te kennen en beter naar de signalen van je lichaam te leren luisteren, zodat je positieve keuzes kunnen maken.

Mensen die bij mij behandeld worden, noemen altijd de echte aandacht, mijn passie voor mijn vak en het gevoel serieus genomen te worden als positieve feedback. Daar ben ik dankbaar voor, want dat is precies waarom ik zo van mijn werk hou. 
 

Scholing

Na de Basisvakopleiding Chinese Geneeskunde, ben ik verder gegaan met Klassieke Acupunctuur (bij de Hogeschool voor Chinese Geneeskunde Qing Bai in Nijmegen). Daarna Westers Medische Basiskennis (bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem).
Daarnaast heb ik diverse aanvullende bijscholingen gedaan bij Qing Bai zoals Cosmetische Acupunctuur, Voeding, Ooracupunctuur en bij andere bijscholingsinstituren zoals Meridian Wave acupunctuur, Shonishin kinderacupunctuur, Kiiko Matsumoto en heb ik alle opleidingen bij Qing Bai gevolgd in de balansmethode van Dr. Tan. Daarnaast heb ik mijn kennis verdiept in Kleurentherapie, Kleurenpunctuur en inductietherapie.

Als laatste ontdekking op gebied van de nieuwe geneeskunde ben ik geschoold in Energetica wat deel uit maakt van Quantum Fysica en werkt met triling. Je zou dit kunnen zien als een soort van vloeibare bioresonantie, met het voordeel dat je jezelf dagelijks kan behandelen. Daarnaast is het grote voordeel van Energetica dat het problemen in het lichaam die op zeer diep niveau geworteld zijn, omhoog kan halen en kan herstellen. Die problemen kent u vaak zelf niet, maar kunnen met een energetische bodyscan zichtbaar gemaakt worden. Die geeft meteen ook het te starten behandeltraject aan.
 

Bestuur Zhong

Daarnaast ben ik als acupuncturist tevens 3 jaar werkzaam geweest als Commissie Bestuurslid van beroepsvereniging Zhong om mede te zorgen dat therapeuten werkzaam in de disciplines van Chinese Geneeskunde binnen Nederland een hoge kwaliteit waarborgen om aangesloten te kunnen zijn bij Zhong. Ik was binnen Zhong verantwoordelijk voor de organisatie van het Dutch TCM Congress, wat ik al die jaren met plezier gedaan heb.

Samenwerking ITC (Israelian Tan Centre)

Inmiddels werk ik samen met mijn collega's Adi Fromm en Guy Polak van het ITC in Israel, die samen Seminars geven in Dr. Tan Acupuncture, de 1-2-3-Acupuncture Methode zoals zij dit noemen. Het ITC is opgericht in samenwerking met Dr. Richard Teh Fu Tan, omdat hij het belangrijk vond dat zijn methode 1 op 1 gedoceerd zou worden aan collega's in de Acupunctuur branche, gewoon omdat het werkt als je exact weet wat je doet en waarom.
De bedoeling is om de seminars ook in Nederland, Duitsland en Spanje te geven, zodat steeds meer acupuncturisten direct resultaat kunnen behalen bij hun patienten.

Zelf heb ik al mijn Dr. Tan opleidingen gedaan bij Kris Oosting van Qing Bai, een fantastische leraar. En een deel van mijn opleidingen ook bij ITC waar ik ook nu nog de bijscholingen zal blijven volgen aangezien ik zelf betrokken ben bij de organisatie van hun seminars. Ik ben dan ook dankbaar voor mijn mentor Guy Polak.