Werkwijze

Voor je eerste consult wordt uitgebreid de tijd genomen, om een duidelijk beeld te krijgen van je klachten. Pas na aandachtig kijken en luisteren, kan een juiste diagnose gesteld worden, waarmee ik je vervolgens optimaal kan helpen.

Het blijkt niet altijd eenvoudig voor cliënten hun klachten te definiëren. Dat kan komen omdat de patiënt zich niet bewust is van wat er eigenlijk mogelijk is in de acupunctuur. Maar ook omdat klachten vaak de symptomen omschrijven en dit meestal niet de oorzaak van het probleem is. Vaak zie ik dat clienten bepaalde klachten of problemen eigenlijk al geaccepteerd hebben, omdat ze denken dat dit hoort bij het proces van ouder worden en niet meteen gedacht wordt aan het oplossen van het probleem.

Met acupunctuur is een oplossing van je klachten vaak dichterbij dan gedacht.
Voordat ik een behandelplan opstel, worden klachten eerst grondig geanalyseerd. Daarbij wordt naast pols en tonganalyse, vaak ook de bloeddruk gemeten en indien nodig bij een vervolgconsult de ochtendurine op 10 punten gecontroleerd om eventuele (ernstige) onderliggende problemen op niergebied uit te sluiten.

Direct na het intake gesprek, wordt begonnen met de eerste behandeling, de start van het verhelpen van je klachten. De volgende afspraken bekijken en bespreken we samen eerst de vorderingen en aansluitend wordt je behandeld.

Wat goed is om je te realiseren is dat acupunctuur de pijn (soms volledig) kan weghalen, maar dat wil niet zeggen dat je klacht met 1 behandeling volledig is opgelost. Hier gaat meer tijd overheen. De pijn komt meestal na een paar dagen terug (afhankelijk van de heftigheid van het probleem en de belasting van je lichaam), zaak is dan om zo snel mogelijk weer opnieuw te behandelen en de druk van die plek af te halen.

De pijn weghalen zorgt voor een herstelmoment voor het lichaam. Ga dan ook niet direct je lichaam opnieuw zwaar belasten. Zorg ook dat je rust neemt, zodat je het zelfherstellende vermogen van je lichaam zijn werk kan doen, dan zal de pijn na de volgende behandeling langer weg blijven. Uiteindelijk is de bedoeling dat de periodes zonder pijn langer aanhouden, en tegelijk bij de behandeling die je krijgt de oorzaak van de pijn wordt aangepakt. Samen zorgen we er dan voor dat we het probleem identificeren en oplossen.