Reviews

Tom van Vliet

Tom van Vliet (73) is getrouwd en al bijna 10 jaar met pensioen. Voor zijn leeftijd is hij nog erg fit. Hij rijdt ieder jaar nog zelf naar Zuid-Frankrijk en in zijn vrije tijd fietst hij graag. Nooit last van zijn rug totdat hij met verplaaten van meubels en planten in huis ineens pijn kreeg.

“De pijn begon op een avond nadat ik een grote plant uit de woonkamer naar zolder gebracht had. Ik had last van mijn rug dat ging maar niet weg. Fysiotherapie en rustig aan doen hielp, maar als ik de belasting dan weer ging opvoeren, verergerden de problemen ook weer. De pijn in mijn rug voelde als een zenuwbeknelling, een soort van constant zeurende tandpijn. Vooral in de ochtend was ik zo stijf als een plank".

“Toen ik informatie over Acupuncture Kliniek Arnhem kreeg, heb ik eerst aan mijn fysiotherapeut gevraagd wat hij ervan vond. Die stond er helemaal achter, want hij zag ook dat we zo niet verder kwamen. Na de eerste acupunctuurbehandeling had ik nog niet echt het gevoel dat er iets gebeurde. Daar had ik me ook op voorbereid. Inmiddels kom ik nog eens in de drie maanden. Na afloop van een behandeling heb ik een voldaan gevoel. De pijn is weg en ik merk dat ik steeds sterker word in mijn onderrug.”

Prima lijkt mij, dat ook andere medische- en paramedische velden op de hoogte zijn van Acupuncture Kliniek Arnhem en patiënten kunnen doorverwijzen!”
 

Senna Besselink

Senna is 9 jaar en gooide per ongeluk een kop gloeiend hete thee over haar hals en borst (het kopje schoot uit haar handen) in de avond. De huid was meteen helemaal rood en pijnlijk en in plaats van koelen met water, ben ik meteen met haar naar de kliniek gegaan. De plekken die rood waren zijn meteen behandeld met de kleurentherapie lamp (blauw licht) en na behandeling van 10 minuten per plek, was de pijn en de ernstigste roodheid op die plaatsen weg. Toen zij thuis was klaagde zij toch nog over pijn op het gebied wat niet behandeld was, maar wat op het moment van behandeling van de rode plekken niet erg rood was (en daarom overgeslagen). De volgende ochtend was op die plek een lichtrode streep met verheven bultjes, waarop wij direct voor school weer naar de kliniek zijn gegaan voor het alsnog behandelen van die twee regio's. Daarna was ook die pijn weg (let op direct na de behandeling voelt het al meteen beter). 's Middags bij thuiskomst uit school was er helemaal niets meer te zien van de verbranding van de avond ervoor, geen pijn en geen bultjes, de huid zag er helemaal gaaf uit !

Deze verbranding, moet gezegd, was een eerstegraads verbranding. Maar de werking van de specifieke kleurentherapie lamp, is koeling op celniveau en beperking van pijn en schade. De behandeling zelf is pijnloos, de lamp komt zelf niet in contact met de pijnlijke huid, wat bij water of natte doeken wel het geval is. De koeling die het blauwe licht verschaft, gaat 3 centimeter de huid in en dit apparaat koelt dus op celniveau, en heeft daarom het beste resultaat op brandwonden, schadebeperking en huidherstel.

Daarnaast is het grote voordeel dat na 10 minuten behandeling per regio van 10 cm, de pijn meestal direct weg is. Daar waar koelen met lauw water, de brand direct terugkomt zodra je het verbrandde lichaamsdeel onder de kraan uit haalt en vaak door de pijn daarna dagen last houdt en niet goed slaapt.
 

Esther de Jong

Ik ben naar Acupuncture Kliniek Arnhem geweest omdat ik rimpeltjes had waar ik me aan stoorde. Na de eerste 7 behandelingen zag ik duidelijk het verschil hoe mijn huid verbeterd was, in vergelijking tot voordat ik de eerste behandeling kreeg. Nu na 12 behandelingen ben ik klaar, het maximale resultaat is bereikt en de rimpeltjes die ik had zijn veel minder diep geworden, en mijn gezichtsuitdrukking ziet er veel zachter en jonger uit. Ik ben echt heel tevreden ! Nu hoef ik nog maar eens in de twee maanden terug te komen voor een herhalingsbehandeling om het resultaat vast te houden. Dank je wel Yvonne, ben blij dat ik je ken !!

Niels, jongeman van 24 

Na val met onderbeen door een glazen tafel gevallen en 4/5 van zijn onderbeen doorgesneden. In ziekenhuis glassplinters verwijderd, alles gehecht en helaas met naschade gebleven en al 4 jaar mank lopend met een stok. Weinig gevoel in rechtervoet en veel zenuwpijn in het been/voet onder het litteken op het onderbeen. Na behandeling met Dr. Tan Acupunctuur meteen weer even meer gevoel in de voet en zonder stok de deur uit. Steeds na een dag of paar dagen weer opnieuw met stok moeten gaan lopen omdat de pijn en tintelingen terug kwamen. Maar de aanhouder wint. Van Oktober tot en met Mei het jaar erna met regelmaat behandeld, eerst twee wekelijks, toen wekelijks, daarna om de twee weken met als resultaat dat hij weer normaal kan lopen. Zelfs een sprintje trekken om de trein te halen, zonder stok. Eindelijk weer normaal kunnen leven zoals andere jongens van zijn leeftijd.

Annemiek

Ik wil je even terug geven dat je behandeling van gisteren mij goed heeft gedaan, je hebt mij een echte oppepper gegeven. Ik voelde me de hele dag fris, opgewekt en had een goede energie. Reuze bedankt !!