Intake afspraak

Eerste gesprek

Het eerste bezoek bij Acupuncture Kliniek Arnhem begint met een uitgebreid intakegesprek. In het intakegesprek stel ik je vragen over jouw specifieke klachten, maar ook algemene vragen. Wie ben je, hoe is je eetpatroon, hoe is je ontlasting, hoe is je ziekte geschiedenis, komen er specifieke klachten in de familie voor, wat verwacht je zelf van de behandeling? Daarna volgt pols en tongdiagnose (zorg ook dat je niet de dagen voor het consult je tongbeslag wegpoetst, want dit geeft belangrijke informatie). Daarnaast kan een kort lichamelijk onderzoek volgen. Dit kan bestaan uit het meten van je bloeddruk, het beluisteren van je harttonen of het onderzoeken van het gebied waar je klachten hebt. Ook is het mogelijk dat bijvoorbeeld je buik, rug of ledematen onderzocht worden, door middel van meridiaan palpatie.

Behandelplan

Aan de hand van de uitkomsten vanhet intakegesprek, maak ik een behandelplan. Gevoelige plekken die bij het onderzoek gevonden zijn (diagnostische punten) en/of de symptomen die jij als cliënt aangeeft, worden meegenomen in het op te stellen behandelplan.
 
Het intakegesprek duurt meestal een half uur. Daarna gaan we meteen starten met de behandeling. Voor een goed effect van de behandeling is het in het begin het beste om de behandelafspraken daarna wekelijks in te plannen.
En wanneer het lichaam de balans oppikt, kunnen we naar tweewekelijkse behandelingen gaan. Dit is meestal tussen de 4 en 6 weken afhankelijk van de afname van de klachten.
 

De kosten voor de consulten

€  90 voor het intakegesprek en eerste behandeling (+/- 1,5 uur)
€  70 voor de behandelafspraken (+/- 1 uur)
 

Betalen

Aan het einde van de afspraak krijg je een nota mee, die je na behandeling contant of met pin kunt betalen. Met deze nota kun je de kosten bij je zorgverzekeraar declareren (indien je hiervoor aanvullend verzekerd bent).