Het onderzoek

Oorzaak en gevolg

In de Oosterse Geneeskunde worden andere verbanden gelegd tussen oorzaak en gevolg van een klacht. Vaak zijn verschillende klachten, waarvan je niet het idee hebt dat ze aan elkaar verbonden kunnen worden, toch te herleiden tot een oorzaak.
 

Observatie

Aandachtig kijken, aandachtig luisteren, tongdiagnose, polsdiagnose; het hoort allemaal bij het onderzoek naar jou als cliënt en als basis om jouw gezondheid te kunnen optimaliseren met de mogelijkheden die wij daarvoor hebben. Ik ben er daarnaast erg mee gebaat meer van je te weten over wat je doet met jouw aandoening. Daarbij zijn je gevoelswaarden erg belangrijk. 
 

Evaluatie

Daarom stel ik je ook regelmatig vragen als 'Hoe kunnen we jouw ervaring tijdens de behandeling volgens jou verder verbeteren?'. Indien je bereid bent je ervaringen hierover te delen, geef ik je een formulier mee waarop vragen staan over de ervaring die jij met mij en de praktijk hebt.


Doorverwijzing

Het kan zijn dat ik signalen zie die voor mij als 'niet pluis' gelden. In dat geval zal ik ervoor kiezen uw behandeling uit te stellen en u eerst doorverwijzen naar uw huisarts of specialist voor nader onderzoek. 


Privacy

Ik ga uiteraard vertrouwelijk om met de informatie die je geeft. Ook met de feedback over de acupunctuur praktijk zelf. Deze helpt mij om de dienstverlening aan mijn clienten te verbeteren en de ervaring van mijn clienten in de kliniek te optimaliseren.