Dr. Tan Methode

Acupunctuur volgens Dr. Tan

Ik ben gespecialiseerd in de acupunctuurmethode zoals deze werd toegepast door Dr. Richard Tan. Ik heb alle opleidingen hiervoor met goed resultaat doorlopen en ben dankbaar voor de resultaten die zich laten zien tijdens en na de behandeling.

Dr. Tan vond het belangrijk om niet te prikken in het aangedane gebied waar de patient de klachten ervaart. Dat gebied is al overprikkeld en wil je niet nog meer overprikkelen. Hij heeft door ervaring geleerd dat het lichaam een pijnklacht ook nog op een andere plek 'parkeert' De kunst is om die plek te vinden en te behandelen, zodat het aangedane gebied rust krijgt om te herstellen. Door het prikken van het gebied wat gespiegeld is, zorg je voor meer energiedoorstroming in het aangedane gebied waar de klacht zich openbaart, zodat het lichaam zich kan herstellen. Om een voorbeeld te geven, mensen met pijn in de onderrug ervaren meestal direct na de behandeling een 75-100% afname van de pijn en dan hoef ik de onderrug zelf niet te prikken.


Klachten zullen oplossen

Dr. Tan methode is een prachtige methode en kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen en medicijnen misschien minder nodig zijn. Dit is vaak iets wat de client zelf voelt en zelf bepaalt, maar altijd in overleg met zijn arts die de medicijnen heeft voorgeschreven.