Cupping

Uitdrijven van slechte stoffen en losmaken van stagnatie

Deze behandelingstechniek werkt met glazen of plastic cups. Daarbij worden de te behandelen delen van je lichaam met behulp van deze cups vacuüm getrokken. De glazen cups worden verwarmd en op het lichaam geplaatst, waar ze zich aan de huid vastzuigen en slechte lichaamsstoffen of 'vuile energie' uitgedreven wordt.

Behandeling van pijn en ziekten

De behandelmethode cupping wordt gebruikt om stagnatie te verlichten. Cupping wordt gebruikt om ziekten zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.

Cupping is o.a. doeltreffend bij nek-, schouder- en rugklachten vaak ook met uitstraling naar de arm (KANS). Cupping heeft een enorme dieptewerking en wordt vooral toegepast om pijnen te bestijden en stagnatie los te maken. Cupping is een vorm van Chinese geneeskunde die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en andere lichaamsvloeistoffen. Vuurcupping wordt door mij toegepast bij Acupunctuur Arnhem.

Bijwerkingen

Na de behandeling kunnen er ronde roodblauwe tot paarse plekken zichtbaar zijn op de plek waar de cups hebben gezeten. Hoe sterker de stagnatie was, hoe donkerder de vlekken en hoe langer deze zichtbaar kunnen zijn soms wel tot 6 dagen na de behandeling. Cupping werkt door in de diepte van de huid. Na het verdwijnen van de roodheid zal de verbetering inzetten. En vaak voelt het voor de client direct na de behandeling al als een verlichting van de pijn en of stijfheid.