Behandel afspraak

Een behandelafspraak bij Acupuncture Kliniek Arnhem begint met een kort gesprek over de vorderingen van de behandeling en pols en tongdiagnose. Daarna starten we direct met de acupunctuur behandeling voor die dag. Voor een vervolgbehandeling wordt 1 uur uitgetrokken maar het kan zijn dat de behandeling iets korter of iets langer duurt. Dit is afhankelijk van je klachten en de op dat moment benodigde behandeling. 
 
De acupunctuur behandeling kan aangevuld worden met ooracupunctuur, cupping, moxa behandeling, kleurentherapie of met het bespreken van persoonlijke voedingsadviezen. Uiteraard doen we dit in overleg en plannen we daar tijd voor in bij een volgende behandeling.
 

Na een acupunctuurbehandeling 

Je wordt geadviseerd om de eerstkomende 24 uur ná de behandeling niet in bad te gaan (douchen is geen probleem). In een enkel geval kunnen de klachten de eerste paar dagen toenemen. Daarna nemen de klachten eigenlijk langzaam en zeker af. De plaats waar een naaldje gezeten heeft, kan de eerste dag soms nog wel wat gevoelig zijn omdat de punten geactiveerd zijn.  De meeste mensen hebben al direct na de eerste behandeling resultaat; maar soms reageert het lichaam niet direct op de behandeling. Dit is meestal afhankelijk van het soort klachten en hoe lang je last hebt van de klacht. Vaak kan binnen 5 tot 6 behandelingen een duidelijk verschil bewerkstelligd worden en voel je dat er dingen verbeteren in je lichaamsenergie.

Waaraan weet je dat de acupunctuurbehandeling werkt?

Bij de acupunctuur behandeling wordt wat losgemaakt, afvalstoffen komen vrij en dat is goed. Soms voel je je even wat minder lekker hierdoor, maar het kan ook zijn dat je je juist vol energie voelt. Aan de volgende zaken kun je afleiden dat een behandeling aanslaat: In alle gevallen is het van belang na een acupunctuurbehandeling voldoende water te drinken om losgemaakte afvalstoffen af te voeren. Daarnaast wil ik erop wijzen dat medicijnen die voorgeschreven zijn door andere medische specialisten, nooit zonder overleg met hen afgebouwd of achterwege gelaten mogen worden, ook al heb je zelf het gevoel dat je minder nodig hebt of dat je niets meer nodig hebt. Neem hierover dus altijd eerst contact op met je huisarts of specialist en overleg je gevoel met hen.
 

Herstel van energie doorstroming

Het doel van de behandeling is de doorstroming van energie in het lichaam te herstellen, zodat er een nieuwe balans ontstaat. Dit merk je doordat signalen van je lichaam opnieuw worden opgepikt en je weer meer engergie hebt om dingen op te pakken in je leven. Dit is wat de meeste mensen ervaren nadat ze een aantal acupunctuurbehandelingen hebben gehad: ze voelen zich vitaler, hebben meer plezier in hun leven, slapen vaak beter en ze kunnen makkelijker hun grenzen stellen. Vaak verminderen of verdwijnen klachten na korte tijd. Hierin zit tevens een valkuil, want mensen met meer energie gaan vaak direct meer doen, waardoor ze de extra energie onmiddelijk weer verbruiken. Houdt daarom altijd rekening met een opbouwperiode en geef je lichaam ook de kans om te herstellen.

En wat heel belangrijk is, hoe beter de energie in je lichaam stroomt, des te makkelijker jij je lichaam de mogelijkheid geeft om ongemakken op te lossen. Acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.