Acupunctuur

Herstel van energiebalans

Op bepaalde punten van je lichaam worden fijne naalden ingebracht om verstoorde energiestroming te verbeteren, zodat jouw energiebalans zich kan herstellen. Het prikken van de naaldjes is meestal geheel pijnloos. Pijnloze acupunctuur heet dat. Vaak voelt de client een tinteling of als iemand goed in contact staat met zijn lichaam kan het zelfs zijn dat je direct de energie voelt stromen.

Waar er precies geprikt moet worden, wordt bepaald aan de hand van je klachten en de gevoeligheid van de punten.  De acupunctuurpunten die ik gebruik zitten meestal op handen, voeten, armen en benen. Ik werk alleen nog volgens de methode van Dr. Richard Teh Fu Tan oftewel kort gezegd Tan Acupunctuur. Dit is de meest efficiente en op wetenschap en jarenlange ervaring gebaseerde acupunctuur, die zeer succesvol werd toegepast door Dr. Tan en op zijn 'volgelingen' is geleerd. Ik heb hiervoor alle opleidingen met succes afgerond. 

Duur

De naalden blijven meestal zo'n 20 tot 40 minuten zitten. In Nederland worden altijd steriele naaldjes gebruikt, die na de behandeling worden weggegooid. Na afloop kun je soms nog een tijdje een  tintelend gevoel houden in de geprikte punten, maar meestal is dit snel over. Dit is een teken dat het punt " "wakker" gemaakt is.

De manier waarop acupunctuur werkt is dat je de eerste tijd wat vaker komt, zodat je lichaam steeds weer de boodschap krijgt om energiestroming te verbeteren, en na een aantal behandelingen (afhankelijk van de hoofdklacht) zal er wat meer tijd tussen de behandelingen zitten, om het lichaam aan te zetten de boodschap zelf over te nemen. Op die manier gaat het zelfherstellend vermogen van het lichaam, als het weer krachtig genoeg is, langzaam en zeker zelf weer aan het werk. 

Mijn doelstelling is dan ook om binnen 6 behandelingen een verschil te bewerkstelligen, dan zou het effect van de behandeling merkbaar moeten zijn. Hoe lang nodig is om alle klachten op te lossen, hangt helemaal af van de ernst van de klacht en hoe lang de klachten al bestaan. Collega's in het ziekenhuis in Tel Aviv houden meestal 12-24 behandelingen aan voor een goed resultaat maar afhankelijk van je lichaamsconditite, zal binnen 6 behandelingen duidelijk zijn hoe snel jouw lichaam het oppakt. Klachten bij kinderen verbeteren vaak veel sneller omdat de energie veel sneller reageert.

Onderhoud

Als we een auto hebben, gaan we jaarlijks naar de garage voor een onderhoudsbeurt, om ervoor te zorgen dat we niet ineens met stukken langs de weg komen te staan. Helaas is het met de zorg voor ons lichaam slechter gesteld. In het Westen gaan we meestal pas na de huisarts, als we al een tijd met een klacht lopen. Maar een klacht, hoe klein ook, is een signaal van ons lichaam dat er iets mis is. Wanneer we dat signaal in de wind slaan, gaat het lichaam een 'zwaarder' signaal inzetten, totdat we echt ziek worden omdat we alle eerdere signalen gemist hebben.

Acupunctuur is erop gericht om ziekte te voorkomen. Om te zorgen dat de balans van je lichaam intact blijft en dusdanig is, dat je lichaam kleine disbalansen zelf kan opvangen en corrigeren. In China gaan gezonde mensen minimaal 4 keer per jaar naar een acupuncturist voor een check of alles in orde is en om de balans te herstellen. Wij adviseren dan ook altijd om als je uitbehandeld bent, toch elk jaar nog 4-8 keer een afspraak te maken, ook al heb je geen klachten, om ziekte te voorkomen en vroegtijdige verstoringen op te lossen voor ze daadwerkelijk klachten gaan geven. Daarnaast noemen clienten die inmiddels in balans zijn het ook vaak een cadeautje aan henzelf, omdat ze weer heerlijk opgeladen en energiek naar huis gaan.

X
X
X
X
X
X
X
X
X